Partners

AIAS Bologna Onlus is een onafhankelijke, door leden gedreven vereniging van personen met een handicap, hun familieleden en vrienden. Zij werken samen met het netwerk van lokale en regionale sociale zorg- en gezondheidsdiensten en fungeren als regionaal referentiepunt voor gezondheidswerkers voor de verspreiding van technologische innovaties. We zijn actief betrokken bij onderzoek en innovatie via onze Sector Projects for Innovation. 

Dominiek savio ondersteunt baby’s, kinderen, jongeren en volwassenen met een (neuro-)motorische handicap of een niet aangeboren hersenletsel (NAH).
Zij bieden oplossingen op het vlak van onderwijs, wonen, dagbesteding, praktische hulp, thuisbegeleiding…
Zij komen naar jou toe of je kan bij hen ter plaatse ondersteuning krijgen.

De Europese Universiteit Cyprus (EUC) is opgericht in 2007. Vandaag de dag heeft EUC vijf scholen. De stafleden die bij het programma betrokken zijn, zijn gespecialiseerd in invasief onderwijs en ondersteunende technologie en bekleden wereldwijd belangrijke posities op dit gebied. Zij geven ook lerarenopleidingen in zowel de openbare als de particuliere sector om de verbinding tussen theorie en praktijk te leggen. De opleidingsprogramma’s zijn van groot belang voor zowel leerkrachten als ouders van kinderen met een handicap. Leerkrachten krijgen de kans om dit alles toe te passen in echte klasomgevingen.

Open the Windows is de enige organisatie in de Republiek Noord-Macedonië en in de wijdere regio die zich volledig inzet voor de bevordering van ondersteunende technologie. Sinds de oprichting in 2005 is Open Windows uitgegroeid tot een herkenbare organisatie die technologie gebruikt als hulpmiddel om de inclusie van mensen met een handicap te bevorderen.

Geleid door de visie van een wereld van gelijkwaardige en actieve mensen die technologie gebruiken voor persoonlijke ontwikkeling, het verbeteren van de levenskwaliteit en het welzijn van de gemeenschap, streeft de organisatie naar het volledig vervullen van haar missie. Wij gebruiken de ondersteunende technologie om de actieve betrokkenheid van alle mensen in de moderne wereld aan te moedigen en te vergemakkelijken.

Thomas More is de grootste hogeschool van Vlaanderen. Binnen Thomas More voeren we praktijkgericht onderzoek uit. Op die manier ontwikkelen we nieuwe kennis, inzichten en innovatieve producten of diensten. We passen wetenschappelijke kennis toe in specifieke beroepssituaties en stimuleren zo innovatie in bedrijven en in de samenleving.